Από καιρό ωριμάζει μέσα μου η ιδέα να γράψω ένα βιβλίο που έχει να κάνει με τη συσχέτιση της επιστήμης που σπούδασα (Φυσική) με την επιστήμη της Ψυχολογίας και της Φιλοσοφίας.
Οι κουβέντες και τα παραδείγματα που έφερνα στις συζητήσεις μετη γυναίκα μου Άννυ (Ψυχολόγος στο επάγγελμα) μου έδωσαν την αφορμή να αποτυπώσω στο χαρτί διάφορες ιδέες - σκέψεις - προεκτάσεις της επιστήμης μου στους τομείς της Ψυχολογίας και της Φιλοσοφίας. Ή μήπως συμβαίνει το ανάποδο; Η Φυσική δηλαδή να είναι η προέκταση αυτών των επιστημών;
Προσωπικά κοιτώντας καθημερινά τη φύση και τα δημιουργήματά της βρίσκω τη θεωρία του χάους σε μια κηλίδα από βενζίνη στο δρόμο έως και τις καθημερινές ανθρώπινες σχέσεις.
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του και ας αναζητήσει τη δική του αλήθεια!
Ας κάνουμε λοιπόν μια αρχή σε αυτό το πεδίο Φυσικής - Φιλοσοφίας!
ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ότι ανέκαθεν η Φυσική θεωρείται ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ.
Στη Φυσική λοιπόν αποκαλούμε αδράνεια την ιδιότητα των σωμάτων να αντιστέκονται σε κάθε μεταβολή της κινητικής τους κατάστασης. Μέτρο της αδράνειας του σώματος είναι η μάζα του σώματος. Όσο πιο μεγάλη μάζα τόσο πιο μεγάλη αδράνεια. Όλοι μας έχουμε κινηθεί προς τα πίσω όταν ξεκινά απότομα ένα λεωφορείο ή αντίστοιχα κινηθεί προς τα εμπρός όταν φρενάρει απότομα.
Θα μου πείτε τώρα και πώς συνδέεται η αδράνεια με τη Φιλοσοφία;
Φανταστείτε λοιπόν ένα "σύστημα". (Όταν λέμε σύστημα εννοούμε από τον οργανισμό του ΙΚΑ μέχρι και όλο τον πληθυσμό που κατοικεί στην Ελλάδα.)
Αν λοιπόν κάποιος θέλει να κάνει μια αλλαγή στο ΙΚΑ (που είναι τεράστιος οργανισμός με μεγάλη "μάζα" άρα και αδράνεια) μάλλον θα του πάρει κάποιο χρονικό διάστημα. Δείτε τι έγινε με την απαγόρευση του καπνίσματος! Θεέ μου τι αδράνεια κι αυτη! Ακόμη μυρίζουν τα ρούχα μου από το χθεσινό μπαράκι που πήγαμε για ένα ποτό!
Έτσι λοιπόν για να μην σας κουράσω ο καθένας από εδώ και στο εξής ας "βλέπει" με τα μάτια της "αδράνειας" κάποια πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή του.