Περιοχή 51: Φόβοι του στρατού των ΗΠΑ για καταδρομή πλήθους πολιτών σήμερα. Οργανώθηκαν μέσω event στο facebook.

| 0 ΣΧΟΛΙΑ

Η μυστικοπάθεια που επιδείκνυαν επί χρόνια οι αμερικανικές κυβερνήσεις σχετικά με τη θρυλική στρατιωτική βάση της Νεβάδα, είχε αφήσει χώρο για να διαμορφωθούν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει στην "Περιοχή 51".

Το event στο facebook με τα εκατομμύρια ενδιαφερόμενων

Ξεκίνησε σαν φάρσα που συνοδευόταν από αστείες εικόνες, memes (κωμικές εικόνες) και πολλή πλάκα. Σύντομα όμως η σελίδα στο Facebook με τίτλο "Έφοδος στην Περιοχή 51 - Δεν μπορούν να μας σταματήσουν όλους" ("Storm Area 51, They Can’t Stop All of Us") έγινε viral και συγκέντρωσε δύο εκατ. οπαδούς, οι οποίοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στο κάλεσμα να μεταβούν στην απαγορευμένη περιοχή και να απελευθερώσουν τους "εξωγήινους" που "κρατούνται"εκεί.

«Θα συναντηθούμε στην τουριστική ατραξιόν Area 51 Alien Center και θα συντονίσουμε την είσοδό μας. Αν τρέξουμε όπως στο Naruto (κινούμενο σχέδιο), μπορούμε να κινηθούμε πιο γρήγορα από τις σφαίρες τους. Πάμε να δούμε τους εξωγήινους» αναφέρεται στο event, πίσω από το οποίο κρύβεται ο 20χρονος Μάτι Ρόμπερς από το Μπέικεσφιλντ της Καλιφόρνια. Ο νεαρός όπως έχει δηλώσει ξεκίνησε το όλο εγχείρημα για πλάκα και ούτε που φανταζόταν ότι η σελίδα του θα έχει χιλιάδες επισκέψεις, δύο εκατομμύρια αποδοχές της πρόσκλησής του στο event. Πόσο μάλλον ότι θα δεχόταν στο σπίτι του επίσκεψη από πράκτορες του FBI.

Ο Ρόμπερτς φαίνεται να ανησυχεί περισσότερο για το γεγονός ότι μερικοί υπερβολικά ενθουσιώδεις οπαδοί της θεωρίας περί ύπαρξης εξωγήινων εξέφρασαν την προθυμία τους να δώσουν ακόμη και την ζωή τους για να μπουν στις εγκαταστάσεις.

Για να αποτρέψει τυχόν "μακελειό" ανέφερε σε ανάρτησή του ότι δεν ήθελε να μετατρέψει τη φάρσα σε «σφαγή», σημειώνοντας πως θα ήθελε να δει το όλο θέμα ως «κάτι το εκπαιδευτικό, στο πεδίο της μουσικής και της τέχνης. Αυτό είναι το θέμα στο οποίο εργάζομαι αυτή την στιγμή».

μουσικής και της τέχνης. Αυτό είναι το θέμα στο οποίο εργάζομαι αυτή την στιγμή».

Σημειώνεται ότι το κάλεσμα για την επιδρομή στην Περιοχή 51 είναι για τις 20 Σεπτεμβρίου 2019.

Η θέση του Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ

Ο αμερικανικός Στρατός έχει πλήρη επίγνωση της εκστρατείας και έχει προσπαθήσει να αποθαρρύνει ενδεχόμενους «επιδρομείς» πριν επιχειρήσουν το οτιδήποτε.

Εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ είπε στους LA Times: «Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει επίγνωση της σελίδας αυτής στο Facebook. Η στρατιωτική βάση της Νεβάδα (Περιοχή 51) αποτελείται εγκαταστάσεις, όπου πραγματοποιούνται δοκιμές μαχητικών αεροσκαφών και εκπαίδευση προσωπικού. Η πρακτική που εφαρμόζουμε είναι μη συζητάμε δημοσίως τα ειδικά μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουμε, ωστόσο κάθε προσπάθεια παράνομης πρόσβασης σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή περιοχές στρατιωτικής εκπαίδευσης θεωρείται επικίνδυνη.»

Επιπλέον όπως τόνισε σε περίπτωση που όντως εμφανιστούν πολίτες που θα προσπαθήσουν να εισβάλλουν στην περιοχή θα αντιμετωπιστούν με βάση τους κανόνες εμπλοκής.

Περιοχή 51: Φόβοι για εισβολή εκατ. πολιτών - Η αλήθεια για τη θρυλική στρατιωτική βάση

Τα μυστικά της Περιοχής 51

Η Περιοχή 51 (Area 51) επίσημα γνωστή ως Λίμνη Γκρουμ ή Αεροδρόμιο Χόμι (Homey Airport) αποτελεί απομακρυσμένη μονάδα της Αεροπορικής Βάσης Έντουαρντς. Σύμφωνα με τη CIA  τα σωστά ονόματα για την περιοχή είναι Ζώνη δοκιμών και εκπαίδευσης της Νεβάδα (Nevada Test and Training Range) και Λίμνη Γκρουμ (Groom Lake) αν και το όνομα "Περιοχή 51" έχει χρησιμοποιηθεί σε επίσημα έγγραφα της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Η μυστικοπάθεια που επιδείκνυαν επί χρόνια οι αμερικανικές κυβερνήσεις σχετικά με την Περιοχή 51 -διέψευδαν ακόμα και την ύπαρξή της- οδήγησε στη διαμόρφωση πληθώρας θεωριών συνωμοσίας σχετικά με το τι ακριβώς συνέβαινε στις εγκαταστάσεις της απόρρητης στρατιωτικής βάσης που ιδρύθηκε το 1950. Οι "θρύλοι" έλεγαν ότι εκεί φυλάσσεται υλικό (έγγραφα, αλλά και άλλα στοιχεία) που αποδεικνύει όχι μόνο ότι υπάρχουν εξωγήινοι, αλλά ότι η Αμερικανική κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με αυτούς. Πολλοί δε μιλούσαν για ύπαρξη εξωγήινων αιχμαλώτων και για εξωγήινη τεχνολογία στις εγκαταστάσεις της. Η Περιοχή 51 έχει χρησιμοποιηθεί ως εξωγήινη βάση σε πολλές Αμερικανικές τηλεοπτικές εκπομπές και πολλοί Αμερικάνοι υποστηρίζουν αυτή την θεωρία και στην πραγματική τους ζωή.

Περιοχή 51: Φόβοι για εισβολή εκατ. πολιτών - Η αλήθεια για τη θρυλική στρατιωτική βάση

Παρά το γεγονός ότι η βάση δεν έχει κηρυχθεί ως μυστική, όλες οι έρευνες και τα γεγονότα που αφορούν στην Περιοχή 51 είναι απόρρητες πληροφορίες. Τον Ιούλιο του 2013, μετά από μια αίτηση που είχε υποβληθεί το 2005 από τη FOIA, η CIA αναγνώρισε δημοσίως για πρώτη φορά την ύπαρξή της με τον αποχαρακτηρισμό εγγράφων που περιέχουν λεπτομέρειες για την ιστορία και τον σκοπό της Περιοχής 51. Τότε έγινε γνωστό ότι στη βάση αυτή γίνονται δοκιμές και αναπτύσσονται διάφορα οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων και κατασκοπευτικών αεροπλάνων.

Έτσι ίσως να εξηγούνται και οι αναφορές από τους ντόπιους για συχνά περιστατικά εμφάνισης «ιπτάμενων δίσκων» ή γενικότερα «μη ταυτοποιημένων ιπτάμενων αντικειμένων», UFO δηλαδή.

Είναι πιθανό πάντως τα μυστικά που κρύβει η Περιοχή 51 να είναι πιο "πεζά" αλλά και πιο τρομακτικά από την επίσκεψη εξωγήινων στη Γη. Από το 1940 μέχρι σήμερα καμία χώρα στον κόσμο δεν είχε περισσότερο πυρηνικό εξοπλισμό από τη νότια Νεβάδα. Εκατοντάδες αμερικανικές και βρετανικές πυρηνικές βόμβες έχουν εκραγεί στην περιοχή και λέγεται πως σε μερικά σημεία υπάρχει ραδιενεργό και τοξικό νέφος.

Μια πιο "προσγειωμένη" θεωρία συνωμοσίας αναφέρει ότι η υγεία του ηθοποιού Τζον Γουέιν, ο οποίος πέθανε από καρκίνο, επιβαρύθνηκε όταν έκανε τα γυρίσματα για την ταινία του για τον Τζένγκις Χαν στη Νεβάδα.

Δεν είναι γνωστό για πόσα χρόνια θα παραμείνουν τα ραδιενεργά ισότοπα στο έδαφος της Περιοχής 51 αλλά ανεπίσημες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για χιλιάδες.

Επομένως, η άκρα μυστικοπάθεια των αμερικανικών κυβερνήσεων για την Περιοχή 51 ίσως έχει να κάνει με την απόκρυψη ενός διαφορετικού είδους κινδύνου.

Περιοχή 51: Φόβοι για εισβολή εκατ. πολιτών - Η αλήθεια για τη θρυλική στρατιωτική βάση

Πηγή: news247.gr

Κατηγορίες:
Νέα
web design by