Τα μπαλώματα στους δρόμους μας

| 1 ΣΧΟΛΙΑ

Σας δημοσιεύω το άλλο άρθρο μου στο Protagon.

  • Photo: Mike Mozart/Flickr

    Photo: Mike Mozart/Flickr

 

Είχα ξαναγράψει ένα άρθρο στο protagon για τα αγριόχορτα στους δρόμους και στα διαζώματα.

Τον τελευταίο καιρό με βασανίζει συνέχεια η εικόνα των μπαλωμάτων στους δρόμους μας. Και όχι μόνο η εικόνα αλλά και η αίσθηση, μιας και κινούμαι με μοτοσυκλέτα και τα νιώθω με τις ανωμαλίες τους στο ίδιο μου το σώμα.

Μικρή παρένθεση: Πριν από δέκα χρόνια περίπου βρεθήκαμε με τη γυναίκα μου στην Αγγλία για ιατρικούς λόγους της μεγάλης μας κόρης. Καθώς πηγαίναμε λοιπόν στο ιατρικό κέντρο με το καρότσι μια μέρα είδα κάτι εργάτες που έφτιαχναν μια τρύπα στον δρόμο. Την έφτιαχναν σαν να έβγαζαν από ένα ταψί με καρυδόπιτα ένα κομμάτι. Τόσο προσεγμένα όλα. Ζυγισμένα. Φαντάστηκα ότι μέσα θα πρόσθεταν το υλικό για να γεμίσουν το κενό που είχε δημιουργηθεί. Την άλλη μέρα έψαχνα να βρω τη διορθωμένη λακκούβα και πραγματικά δυσκολεύτηκα να βρω το σημείο! Τόσο ομοιόμορφα είχαν φτιάξει τη λακκούβα!

Στα δικά μας τώρα: Σκέφτομαι πόσες χιλιάδες λακκούβες έχει αυτή η χώρα. Και όλες αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Βάζουμε παραπάνω άσφαλτο που κάνει μια καμπύλωση με σκοπό να πατηθεί και να έρθει στα ίσια του. Έλα όμως που δεν έρχεται ποτέ.

Είμαι φυσικός. Όχι μηχανικός. Αν μου δώσετε όμως το πρόβλημα θα το ψάξω και θα βρω τη γόμωση και τον τρόπο που πρέπει να γίνεται, ώστε να πετύχουμε το αποτέλεσμα των Βρετανών. Ή μήπως δεν θέλουμε; Μήπως θέλουμε να αναταρασσόμαστε στους δρόμους γιατί και αυτό είναι μια μέθοδος αυτοτιμωρίας και εκπαίδευσης στην κουλτούρα μας;

Κατηγορίες:
Νέα
web design by